‘Niet aan de deur’ stickers groot succes bij Nieuwegeinse Readshop

23-4-2018

 

NIEUWEGEIN – Sinds enige tijd zijn bij de Nieuwegeinse Readshop op City Plaza stickers te koop die men bij de deurbel kan plakken om aan te geven dat het niet op prijs wordt gesteld als er collectanten, verkopers, of geloofsovertuigers aan de deur komen.

Groot succes

Sinds dat de Readshop deze stickers verkoopt zijn deze een groot succes. De eigenaresse van ‘The Read Shop’ vertelde ons dat de eerste keer dat ze een voorraad stickers op de toonbank hadden staan, deze in een sneltrein vaart verkocht waren. Een kleine maand verder moet de voorraad wederom aangevuld worden. Menig klant die de winkel binnenkomt en deze sticker op de toonbank ziet staan is geïnteresseerd, maar mensen komen er ook speciaal voor naar de winkel toe. Gezien de snelheid waarmee de stickers verkocht worden valt op te maken dat het steeds minder gewaardeerd wordt dat er aan de deur wordt gebeld voor collectes, verkoop praatjes of een gesprek over het geloof.

Niet aan de deur

In 2005 ontstond bij de mensen achter www.nietaandedeur.nl het idee om een gedragscode op te zetten ten behoeve van het aanbel beleid aan de voordeur. In deze periode liep vooral de discussie over telefonische verkoop. Door de komst van het bel-me-niet register heeft men uiteindelijk de weg naar de voordeur gevonden. Naast de landelijk opererende collectes- en verkoopinstanties, waren het verder vooral Geloofsovertuigers en lokale instellingen. Om hier een einde aan te maken heeft ‘nietaandedeur’ een sticker bedacht die landelijk gebruikt kan worden en aangeeft of men het wel of niet op prijs stelt dat er aangebeld wordt. Het initiatief is vergelijkbaar met de sticker om wel- of geen reclame drukwerk te ontvangen.

    

De stickers zijn te verkrijgen bij The Read Shop op Cityplaza. Indien deze hier wederom uitverkocht zijn kunt u ze uiteraard ook bestellen bij www.nietaandedeur.nl

Dit artikel kan hier worden terug gelezen: Nieuwegein-nieuws.nl